Piekarnia i Cukiernia Piskorek powstała w 1938 roku, założona przez Antoniego Piskorka. Piekarnia jako mniejszość w polskim piekarstwie wytwarza zakwas metodą pięciofazową. Są to takie fazy jak zaczątek, przedkwas, półkwas, kwas i ciasto właściwe. W piekarni Piskorek zakwas żytni fermentuje 24 godziny, a zakwas pszenny aż 80 godzin. Możemy również zaopatrzyć się tam w produkty cukiernicze, które są własnoręcznie przez nich wytwarzane. Jedna z filii piekarni i cukierni mieści się na osiedlu Zasole w Oświęcimiu przy ulicy Polnej 13.
Strona internetowa | Ilość ocen | Ocena |
---|---|---|
117 | 4.5 / 5 |
Poniedziałek |
05:30–19:30 |
Wtorek |
05:30–19:30 |
Środa |
05:30–19:30 |
Czwartek |
05:30–19:30 |
Piątek |
05:30–19:30 |
Sobota |
06:00–15:00 |
Niedziela | - |