Piekarnia wypieków tradycyjnych, która mieści się w Czarkowie przy ul. Powstańców Śląśkich 40 została założona w 1938 roku. W piekarni znajduje się tradycyjny ceramiczny piec węglowy, w którym wypiekany jest przede wszystkim tradycyjny chleb pszenno-żytni, robiony na zakwasie bez sztucznych dodatków. Specjalnością piekarni jest także tradycyjny kołocz śląski przygotowywany według oryginalnej receptury ze świeżych produktów, kupowanych dzień przed pieczeniem na giełdzie owocowej i w lokalnej mleczarni. W każdy czwartek pieczony jest tutaj kołocz z serem, makiem, jabłkami i posypką. W sezonie letnim także z rabarbarem lub ze śliwkami.
Strona internetowa | Ilość ocen | Ocena |
---|---|---|
76 | 4.6 / 5 |
Poniedziałek |
06:00–18:00 |
Wtorek |
06:00–18:00 |
Środa |
06:00–18:00 |
Czwartek |
06:00–19:00 |
Piątek |
06:00–18:00 |
Sobota |
06:00–13:00 |
Niedziela | - |