Piekarnia Marian Salamon znajduje się przy ul. Józefa Rymera 98, w Radlinie. To firmowa, rodzinna piekarnia z wieloletnią tradycją. Historia radlińskiej piekarni sięga roku 1937, kiedy Czesław Maks wraz z żoną Anną uruchomili pierwszy jednokomorowy, węglowy piec. Aktualnie pieczywo wypiekane jest tradycyjnymi metodami, w piecu wykonanym w całości z cegły szamotowej, opalanym węglem. Pieczywo wypiekane jest według tradycyjnych receptur, z naturalnych składników. Wypiek odbywa się ręcznie, metodą rzemieślniczą. Piekarnia czynna jest od poniedziałku do piątku, w godzinach 4.30 do 17.00, a w sobotę od 4.30 do 9.30.
Strona internetowa | Ilość ocen | Ocena |
---|---|---|
163 | 4.8 / 5 |
Poniedziałek |
04:30–17:00 |
Wtorek |
04:30–17:00 |
Środa |
04:30–17:00 |
Czwartek |
04:30–17:00 |
Piątek |
04:30–17:00 |
Sobota |
04:30–09:30 |
Niedziela | - |