Początki piekarni Krukierek z Krosna sięgają 1936 roku, kiedy to Eugeniusz Krukierek w wieku 24 lat, po odbyciu wszystkich potrzebnych do zawodu nauk, otworzył własną firmę. Pierwsza piekarnia znajdowała się w Turaszówce. Młody piekarz od podstaw stworzył ofertę chlebów na zakwasie, pszenno-żytnich i razowych, które cieszą się powodzeniem wśród klientów od dziś. W 1982 roku Eugeniusz otworzył zakład w Krośnie przy ul. Waryńskiego (obecnie Pużaka). Potem przekazał schedę synowi. Piekarnia przeszła modernizacje, wzbogaciła się o nowoczesny sprzęt i dodatkowe produkty, cały czas bazując na naturalnych składnikach. Obecnie w swojej ofercie ma kilkadziesiąt rodzajów chlebów, duży wybór bułek, drożdżówek, paluchów, bajgli i chałek.
Strona internetowa | Ilość ocen | Ocena |
---|---|---|
174 | 4.7 / 5 | |
2 | 5.0 / 5 |
Poniedziałek |
05:30–18:00 |
Wtorek |
05:30–18:00 |
Środa |
05:30–18:00 |
Czwartek |
05:30–18:00 |
Piątek |
05:30–18:00 |
Sobota |
05:30–14:00 |
Niedziela | - |