Piekarnie - powiat włocławski
oraz inne firmy z branży nagrodzone przez Orły
Laureaci
Piekarnia-Cukiernia Alimar zlokalizowana jest w Bydgoszczy i można ją odnaleźć po udaniu się na ulicę Księdza Henryka Szumana 7. Szczególną popularnością cieszą się tutaj pyszne drożdżówki dostępne w wielu smakach oraz zawsze chrupiące i świeże pieczywo. ...
Laureaci
Piekuś to piekarnia i cukiernia w jednym, która mieści się w Toruniu, przy ulicy Żwirki i Wigury 39. Jest to firma rodzinna, która cały czas się rozwija i chętnie korzysta z najnowocześniejszych technologii. Piekarnia łączy rzemiosło i technologię. Wszystkie ...
Laureaci
Piekarnia "Trzy Kłosy" działa na rynku piekarniczym ( woj. kujawsko - pomorskie) od 1993 roku. Siedziba firmy mieści się w Jabłonowie pomorskim na ulicy gen. Sikorskiego. Misją firmy jest dostarczanie klientom każdego dnia świeżego, dobrego jakościowo ...
Laureaci
Piekarnia Gąsawa specjalizuje się w produkcji naturalnego pieczywa na zakwasie, wypiekanego bez dodatku sztucznych substancji konserwujących ani smakowych. W szerokim asortymencie tego miejsca znaleźć można wiele smakowitych chlebów, bułek oraz bagietek. ...
Laureaci
Piekarnia Cukiernia Olczyk zlokalizowana jest w Toruniu, przy ulicy PCK 29. Działalność na rynku rozpoczęła w 1986 roku. Jest to rodzinna firma. Króluje tu tradycyjne pieczywo na naturalnym zakwasie (np. Chleb żytni ze słonecznikiem, chleb razowo-żytni). ...
Laureaci
Piekarnia "Jóka" rodziny Kalinowskich działa na rynku od 1991. Od tamtego czasu rozwija się a dzięki swojemu doświadczeniu tworzy świetne chleby razowe, żytnie, pszenne, domowe ciasta oraz wiele innych. Jednym z flagowych produktów jest "chleb z piekła ...
Laureaci
Początki piekarni-cukierni B.K Rumińscy datuje się na rok 1986. Wtedy powstało przedsiębiorstwo zajmujące się produkcją marcepanków, cukierków, krówek i murzynków. 6 lat później powstała piekarnia-cukiernia, co było skutkiem zdobywanego doświadczenia ...
Laureaci
Sklep firmowy Piekuś Toruń to punkt, którego historia rozpoczęła się w 1985 roku. Wówczas otwarto pierwszy z trzech zakładów. Później one się połączyły i do dzisiaj wspólnie działają. Tutejsze chleby i inne wypieki powstają na naturalnym zakwasie, bez ...